Nieuwe expositie

nieuwe tekst komt hier

Galerie Wijnstraat

Ik heb een belangrijk besluit genomen: ik heb de huur van mijn atelier opgezegd. Dat betekent gelukkig niet dat ik stop met werken, want ik ga gewoon door, maar dan kleinschaliger, ik werk voortaan vanuit mijn huis.
Ik heb het grote geluk dat ik een mooie solo- tentoonstelling mocht inrichten in galerie Wijnstraat in Dordrecht: galeriewijnstraat.nl
Vanwege corona is er uiteraard geen gezellige opening, maar alles is op afspraak te zien, tel. nr. 06 43599357. En om u vast enthousiast te maken, volgt hier een kort filmpje over deze expo.

Voor de atelierroute van 2016 is een filmpje gemaakt van mij aan het werk….zie hieronder. Dit schilderij ‘Verloren dromen’ gaat over de vele verdronken vluchtelingen in de Middellandse Zee. Helaas is dit nog steeds actueel! Maar wat heb ik toch een fijne werkplek!

En al weer wat ouder nieuws….

  • ‘Voor ik vergeet’ is een groepstentoonstelling in Pulchri (Den Haag, Lange Voorhout) over Alzheimer. Ik ben een van de deelnemers. Deze tentoonstelling loopt van 12 maart t/m 3 april 2016 en wordt georganiseerd door de Alzheimerstichting. Met 3 werken laat ik het verloop van dit ontluisterende ziekteproces zien, waarbij je persoonlijkheid langzaam maar zeker wordt uitgewist…..

 

fase 1. Aanvankelijk heeft zij nog redelijk grip op haar herinneringen (weergegeven als bloemetjes), maar de controle wordt al moeilijker. Zij beseft wat er aan de hand is…..

Fase 2. De controle is aan het verdwijnen. Ze heeft haar herinneringen nog wel, maar die zijn meestal buiten bereik. Haar hoofd wordt leger. Van haar persoonlijkheid resten slechts flarden.

Fase 3. Het is niet meer mogelijk om in contact te zijn met haar herinnering. Door haar persoonlijkheid lopen diepe kloven. Zij is nog maar een schim van wie ze ooit was, een lege huls….

 

  • 31 januari t/m 15 maart 2015 exposeer ik in galerie Wijnstraat, Wijnstraat 178 in Dordrecht. Samen met Cor van Gulik en Henk Bouwer. Ik laat behalve nieuw werk ook twee grote schilderijen uit 1987 en 1988 zien, ben blij dit nog eens te mogen tonen. De galerie is vrijdag t/m zondag open van 13.00 tot 18.00 uur. De expo is nu afgelopen, maar er is daar wel werk in stock te zien! www.galeriewijnstraat.nl en hun telefoon is 078 – 613 80 43 of 06 – 43 59 93 57

 

  • In september deed ik mee aan de Kunstroute ‘Grensloos kunst verkennen’ in het Reestdal, een schitterend klein riviertje op de grens van Drente en Overijssel. Centrum van alles is IJhorst (nabij Staphorst). Mijn werk hing (met 7 schilderijen) in het notariskantoor Dorpsstraat 74 in De Wijk. De meeste van de ca. 40 deelnemers exposeerden met beelden of installaties, op de ongeveer 8 km. lange wandel/fietsroute door de dorpen IJhorst en De Wijk. Het werk is verrassend, de natuur prachtig, en de locaties, die veelal op privé-terrein zijn, gaven iets extra’s. Volgend jaar wordt deze route weer georganiseerd!

 

  • Museum Het prinsenhof inspireert… Delftse meesters van nu. Hanny Reneman. Helaas is deze expo weer afgelopen, maar het filmpje met interview (duurt ca. 8 minuten) staat op de site van het museum, en geeft een goed beeld van mijn motivatie en drijfveren.